Fűtésindítás

 

 

Tisztelt Fogyasztóink, Díjfizetőink!


Szeptember 15-én - a távhőszolgáltatásról szóló rendelet szerint – kezdetét vette a fűtési időszak, a lakóépületekben, az intézményekben és az üzletekben szükségessé válhatott a fűtés. A napi átlaghőmérséklet eddig nem indokolta a fűtés általános beindítását, ennek ellenére – a közösség képviselőjének, az intézmények vezetőinek igénylése alapján – a hőszolgáltatás eddig is biztosítható volt írásbeli megrendelés alapján.Az időjárási előrejelzéseket és Fogyasztóink igényeit figyelembe véve 
 
a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft.    
 

2015. október 8-án csütörtökön elindítja a távfűtést.A zökkenőmentes fűtésindítás érdekében kérjük segítségüket, együttműködésüket:


- Kérjük, hogy jelezzék a hibabejelentő telefonunkon (76/48-18-18), ha a fűtési rendszer le van ürítve, így kollégáink – díjfizetés ellenében – gondoskodni tudnak a rendszer fűtővízzel való feltöltéséről. 

- A légtelenítési munkák gyors elvégzéséhez biztosítsák a felső szinteken levő lakásokba, a hőfogadó helyiségekbe, hőközpontokba való bejutást.  
 
 
A TERMOSTAR Kft. a légtelenítéseket 2015. október 31-éig díjmentesen végzi el.
 
 
- A fűtéskorszerűsített társasházakban - ha már minden lakásban elindult a fűtés -, a lakók bármikor elzárhatják a radiátorszelepeket.

- Napközben az időjárás függvényében az automatikák szabályoznak, tehát ha kinn melegszik az idő, akkor csökken a fűtővíz hőmérséklete a lakásokban.

- Kérjük ne kezdjenek olyan munkákba, amelyek miatt a vizet le kell engedni a rendszerből.

- Az elfogyasztott hőt a társasházi hőmennyiségmérő méri, így fizetni annyi hőért kell, amennyit a lakóközösség elfogyaszt.

- A távfűtéssel kapcsolatos kérdéseikkel, problémáikkal keressék műszaki szakembereinket a
 
76/48-18-18 vagy a 76/50-40-40 telefonszámon.

Fűtés indításkor – miután sokan egy időben telefonálnak – előfordulhat, hogy várni kell a hibafelvevők jelentkezésére, amiért szíves türelmüket kérjük. A fűtés indításakor esetlegesen tapasztalható kellemetlenségekért előre is szíves elnézésüket kérjük.

Társaságunk szeptember 15-től május 15-ig áll Fogyasztói rendelkezésére fűtés szolgáltatással (a távhőszolgáltatásról szóló törvény végrehajtási rendelete - 157/2005. (VIII.15.) Korm. rendelet – szerint).

 
Hogyan segíthetik a társasház lakói a fűtés zökkenőmentes indulását?

Ellenőrzik a radiátorszelepeket, hogy azok nyitva vannak-e. 
Ez szükséges ahhoz, hogy a fűtővíz minden radiátorba eljuthasson, és a légtelenítési munkákat kollégáink el tudják végezni.

Biztosítják a bejutást a felső szinteken levő lakásokba a légtelenítési munkák gyors elvégzése céljából.


Mi a teendő, ha egy-egy lakó nem igényli a fűtést?

- Ahol a fűtés korszerűsítése már megtörtént, ott a lakók a radiátoroknál elzárhatják a szelepeket, lehetőleg pár nappal a fűtés beindítása után.

- Ahol a fűtés korszerűsítése még nem történt meg, illetőleg nincsenek megfelelő elzáró szelepek, ott lakásonként nincs mód a radiátorok kikapcsolására. Ebben az esetben a Közös Képviselőhöz lehet fordulni, aki tájékoztatást ad a lehetőségekről.
 

Mi a teendő, ha a lakásában még nem indult be a fűtés?

Ha a radiátorok 10 ºC alatti külső hőmérsékletnél - nyitott radiátorszelepek mellett - nem melegszenek, kérjük, jelezzék elérhetőségeink valamelyikén:
 
  - honlapunkon:  www.termostar.hu/hibabejelentő,
 
  - e-mailen: a  diszpecser@termostar.hu címen,
 
  - vagy a  HIBABEJELENTŐ -  76/48-18-18  telefonszámon.

 
Bejelentéskor kérjük megadni: 

a fogyasztási hely azonosítót (6 jegyű szám)
a bejelentő, lakástulajdonos nevét, telefon elérhetőségét, 
a lakás címét (utca, házszám, emelet, ajtó), 
az észlelt hiba leírását, a probléma jellegét!

Fűtés indításkor – miután sokan egy időben telefonálnak – előfordulhat, hogy várni kell a hibafelvevők jelentkezésére, amelyért előre is szíves türelmüket kérjük. 
 
Kérjük a távfűtés zökkenőmentes beindítása érdekében segítsék kollégáinkat.

Ültess fát!

2020. 08. 13.

Tegyük zöldebbé Kecskemétet

teljes hír »

Házon belül Termorzsival

2020. 05. 27.

Pályaművek megtekintése

teljes hír »

Váltson E-számlára!

2020. 04. 07.

 
Válassza a legbiztonságosabb számlabefizetési módot
 

teljes hír »