A beruházás célja

 

 

 

 

 

Elnyert pályázati támogatásaink
 
 
 
  
Cégünk a Környezetvédelmi és Energetikai Operatív Program (KEOP) pályázati konstrukció keretében uniós forrásból vissza nem térítendő támogatásban részesül.
 
 • Projekt címe:
  A kecskeméti 212/A szolgáltatói hőközpont szétválasztása és felhasználói hőközpontok kialakítása
  A projekt várható beruházási költsége 143 790 710 Ft.
  Megítélt támogatás (50 %) : 71 895 355 Ft
 • Kedvezményezett neve és elérhetôsége
  Kecskeméti Termostar Hőszolgáltató Kft.
  Székhely: 6000 Kecskemét Akadémia krt. 4.
 • Közreműködô szervezet neve és elérhetôsége
  „Energia Központ” Energiahatékonysági, Környezetvédelmi és Energia Információs Ügynökség Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
  Székhely: 1134 Budapest, Váci út 45. „A” épület 6. emelet
 
 
Kecskeméten a távhőellátást a Kecskeméti TERMOSTAR Kft. biztosítja.
A projekt a kecskeméti 212. jelű szolgáltatói hőközpont „A” oldalának szétválasztására, irányul.
212/A. jelű szolgáltatói hőközpontból 16 épület hőellátása történik. A szolgáltatói hőközpontban előállított fűtési és használati melegvíz az egyes épületek hőfogadójáig szekunder távvezetékeken jut el. Az ellátott épületek a Pákozdi csata, Március 15. és a Forradalom utcában találhatóak.
 A projekt keretében a nagy kiterjedésű, elavult szekunder vezetékhálózat helyett kiépítésre kerül egy rövidebb nyomvonalú, kisebb dimenziójú, jó minőségű hőszigeteléssel ellátott kétvezetékes primer rendszer. Az épületekben új, változó térfogatáramú kompakt hőközponti blokkok, hmv tárolók, DDC szabályozók, ultrahangos hőmennyiségmérők kerülnek beépítésre. A műszaki átalakítást követően a nagy hőveszteséggel üzemelő szekunder rendszerek felszámolásával a hőveszteség, villamosenergia felhasználás csökken. Főként átmeneti fűtési időszakban, valamint egyedi igények alapján megvalósulhat az épületek egyedi szabályozhatósága. Ez a lakóknak megtakarítást jelent.
 
A Kecskeméti Termostar Kft-nél - a fejlesztés megvalósulását követően- a hőveszteség, hőfelhasználás csökkenése tüzelőhő megtakarítás formájában jelentkezik, valamint csökken a hőközponti üzemeléshez vásárolt villamosenergia mennyisége is.
 
A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósult meg.
 
 

 
Cégünk a Környezetvédelmi és Energetikai Operatív Program (KEOP) pályázati konstrukció keretében uniós forrásból vissza nem térítendő támogatásban részesül.
  
• Projekt címe:
A kecskeméti 212/B jelű szolgáltatói hőközpont szétválasztása és 3 önkormányzati intézményi leválasztása
A projekt várható beruházási költsége 108 096 034Ft.
Megítélt támogatás (47,83 %) : 51 702 333 E Ft
 
• Kedvezményezett neve és elérhetősége
Kecskeméti Termostar Hőszolgáltató Kft.
Székhely: 6000 Kecskemét Akadémia krt. 4.
  
• Közreműködő szervezet neve és elérhetősége
 „Energia Központ” Energiahatékonysági, Környezetvédelmi és Energia Információs Ügynökség Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
Székhely: 1134 Budapest, Váci út 45. „A” épület 6. emelet
  
Kecskeméten a távhőellátást a Kecskeméti TERMOSTAR Kft. biztosítja.
A projekt a Kecskeméti 212. jelű szolgáltatói hőközpont „B” oldalának szétválasztására, a 202. jelű, az Árpád I. jelű és az Árpád II. jelű szolgáltatói hőközpontból ellátott 1-1 önkormányzati intézményi épület leválasztására terjed ki.
A beruházás során a 212 jelű szolgáltatói hőközpont – 4 db lakóépület (Március 15. u. 1.; Március 15. u. 3-5; Mészáros L. tér 1-5; Mészáros L. tér 6-7; Irinyi u. 43-47) fűtés és melegvíz ellátátását biztosító „B” jelű blokkja megszűnt, ezen épületekbe, illetve 3 db közintézménybe (Árpádvárosi Óvoda- Bölcsőde, Móra Ferenc általános iskola) önálló primer hőközpont került.
Az épületekben új, változó térfogatáramú kompakt hőközponti blokkok, hmv tárolók, DDC szabályozók, ultrahangos hőmennyiségmérők kerültek beépítésre. A nagy kiterjedésű, elavult szekunder vezetékhálózat helyett a primer hálózatról épül ki közvetlen kétvezetékes bekötés. Az új vezetékek előreszigetelt technológiával készülő, közvetlenül a földbe fektethető vezetékek. A műszaki átalakítást követően a nagy hőveszteséggel üzemelő szekunder rendszerek felszámolásával a hőveszteség, villamosenergia felhasználás csökken. Főként átmeneti fűtési időszakban, valamint egyedi igények alapján megvalósulhat az épületek egyedi szabályozhatósága. Ez a lakóknak megtakarítást jelent.
 
A Kecskeméti Termostar Kft-nél - a fejlesztés megvalósulását követően- a hőveszteség, hőfelhasználás csökkenése tüzelőhő megtakarítás formájában jelentkezik, valamint csökken a hőközponti üzemeléshez vásárolt villamosenergia mennyisége is.
 
A projekt eredményeként nemzetgazdasági szinten 5 001 GJ/év primer energiahordozó takarítható meg, az üvegházhatású gázok kibocsátása pedig évente 336 t-val csökken.
 
A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.
 
  
 
KÉPGALÉRIA
 

Ültess fát!

2020. 08. 13.

Tegyük zöldebbé Kecskemétet

teljes hír »

Házon belül Termorzsival

2020. 05. 27.

Pályaművek megtekintése

teljes hír »

Váltson E-számlára!

2020. 04. 07.

 
Válassza a legbiztonságosabb számlabefizetési módot
 

teljes hír »