Kecskemét 100 milliós támogatást biztosít

2019. 09. 02.

Otthon Melege Program

 
 
Örömmel tájékoztatjuk Tisztelt Fogyasztóinkat, hogy Kecskemét Megyei Jogú Város képviselő-testülete 2019. augusztus 22-én megtartott rendkívüli közgyűlésén úgy határozott, hogy az önkormányzat jelentős támogatást nyújt azoknak a kecskeméti lakóközösségeknek, akik sikeres pályázatot nyújtanak be az Otthon Melege Program – Okos költségmegosztás alkalmazásának elterjesztése, radiátor csere alprogramra. 

A döntés értelmében az eredményesen pályázó társasházak, illetve lakásszövetkezetek részére az önkormányzat vissza nem térítendő támogatást nyújt. A támogatás mértéke a pályázatban elszámolható bruttó költségek legfeljebb 33%-áig terjed. Fontos kitétel, hogy az állami és önkormányzati támogatás együttes mértéke nem haladhatja meg az elszámolható bruttó költségek 66%-át. 

A támogatás finanszírozására Kecskemét város önkormányzata 100.000.000 Ft keretösszegű forrást biztosít a 2020-as költségvetésben.

A rendkívüli ülésen meghozott döntés nagy mértékben megkönnyíti az érintett társasházak és lakásszövetkezetek számára a beruházás finanszírozását, ami reményeink szerint sok kecskeméti lakóközösségnek jelent fontos segítséget a fűtéskorszerűsítés végrehajtásában.

A pályázattal kapcsolatos kérdéseikkel, észrevételeikkel forduljanak bizalommal a TERMOSTAR Kft. szakembereihez! Várjuk kérdéseiket az  otthonmelege@termostar.hu  e-mail címen, vagy munkaidőben a 76/48-18-18-as telefonszámon.

További információ a közgyűlési döntésről: http://kecskemet.hu/doc/190822-020_0.pdf