Közérdekű adatokA TERMOSTAR Kft. rövid bemutatása

A  jelenlegi cég jogelődje, a TERMOSTAR KFt. 1993-ban alakult a Kecskeméti Ingatlankezelő és Távfűtő Vállalat távfűtési üzeméből, amely 1995-ben egyesült a DÉMÁSZ Rt. tulajdonú Kecskeméti Hőszolgáltató Kft-vel. A cég neve 2005. október 1-jétől KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. A tulajdoni arány:  69,51 % önkormányzati  és 30,49 %  NKM Energia Zrt. (2019.06.30-ig  NKM Áramszolgáltató Zrt., 2017. január 31-ig EDF DÉMÁSZ Zrt., 2017. november 6-ig DÉMÁSZ Zrt.)

A cég hőszolgáltatási tevékenységének eredménye a 90-es években  nullszaldós volt. Fejlődése 1999-től, a korszerű gázmotoros kapcsolt energiatermelés beindításától kezdődött. Azóta az ország egyik leghatékonyabban működő hőszolgáltatója. Árai országos összehasonlításban is kedvezőek, a fűtés és melegvíz alapdíja  a 95 település viszonylatában a legalacsonyabbak egyike. A háromszoros rezsicsökkentés után a kecskemétiek a hőért ma kevesebbet fizetnek, mint 2007-ben, az alapdíj pedig 1996-os szintű.
Gázmotoros kiserőműveiben - a hővel kapcsoltan - villamos energiát is termel és értékesít.

A Kft. nagy hangsúlyt helyez a gazdaságos hőtermelés és szolgáltatás ellátásához szükséges távhőhálózat és a gépészeti berendezések rekonstrukciójára,  karbantartására.
Másfél évtizede szorgalmazza a lakossági fűtéskorszerűsítést, így Kecskeméten ma már a 11 ezer távfűtött lakás 60 %-ában megoldott a radiátoronkénti fűtésszabályozás, amely további lehetőséget nyújt az energiával való egyéni takarékoskodásra.
A TERMOSTAR Kft-nek kiváló a kapcsolata a fogyasztóival, melyet a vevőelégedettségi kérdőívek visszajelzései és a jó fizetési morál is igazol. A cég 2007-ben elnyerte az „Elkötelezettség a Kiválóságért" európai minőségdíjat, 2012. évben pedig a középvállalatok között az év „Legjobb Munkahelye” lett., 2015-ben pedig bekerült az "Év Intelligens Vállalata TOP 10" közé.

A Kft. vezetői és minden munkatársa azért dolgozik, hogy a kecskeméti távfűtött lakásokban élő 35-40 ezer ember kedvező áron, folyamatosan megbízható minőségű szolgáltatáshoz jusson otthonában.
A csapok megnyitását követően folyjon a melegvíz, télen a lakásokban, üzletekben - igényeik szerinti - kellemes hőmérséklet legyen.

A Kft. középtávú célja, hogy olcsóbb megújuló energiák hasznosításával állítsa elő a hőt, ezzel csökkentve az import gáztól való függést, és új fogyasztók számára tegye elérhetővé a távhőszolgáltatást. Fontos még, hogy a kecskemétiek számára megmaradjon a füstmentes, tiszta levegő és az egészséges környezet, amelyet a Hőszolgáltató nagyban tud segíteni.


 
Jogalap


A KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. -  mint  többségi  önkormányzati  tulajdonú gazdasági társaság  - ezúton teszi közzé  a - 2009. évi CXXII. törvény alapján a Munka Törvénykönyve szerinti - vezető állásúnak minősülő, a bankszámla feletti rendelkezésre jogosult munkavállalói, és a választott tisztségviselői részére nyújtott pénzbeli juttatásokat és egyéb alkalmazási feltételeket, melyeket a munkaszerződések és a megbízások tartalmaznak.

A közérdekű adatok megtekintéséhez kattintson az alábbi linkre:
 
 
 

Jogalap


A KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. -  mint  többségi  önkormányzati  tulajdonú gazdasági társaság  - ezúton teszi közzé  a - 2011. évi CXII. törvény alapján az 1. számú mellékletben előírt kötelező közérdekű adatokat.

 

A közérdekű adatok megtekintéséhez kattintson az alábbi linkre:

 
 
 
 


 

Ültess fát!

2020. 08. 13.

Tegyük zöldebbé Kecskemétet

teljes hír »

Házon belül Termorzsival

2020. 05. 27.

Pályaművek megtekintése

teljes hír »

Váltson E-számlára!

2020. 04. 07.

 
Válassza a legbiztonságosabb számlabefizetési módot
 

teljes hír »